24 Aralık 2011 Cumartesi

Ramen Tarifi ( Türk Usulü )

Ramen Tarifi (3 kişilik)


Malzemeler:

Bir paket spagettinin 1/4'ü ( Noddle bulamayanlar için)
Tavuk Bulyon
1 havucun yarısı (rendelenmiş)
2 yeşil biber (julyen doğranmış)
Rendelenmiş 1 domates
Bir kaç sap yeşil soğan(doğranmış - ben kullanmadım)
1 tatlı kaşığı salça
Avuç içi kadar tavuk göğüsü
Baharat-Tuz (isteğinize göre ayarlayın)
 
Yapılışı
Kaynamış suya bulyonu koyarak eritin . (Tavuk suyu biraz ağır oluyor bu yüzden kullanırsanız kesinlikle suyla karıştırın ama bence bulyon kullanın. ) Tuz ekleyin . Daha sonra makarnayı ikiye bölerek suya atın . Makarna normal pişirdiğimiz makarnadan daha fazla pişirmeliyiz , çok yumuşak olmalı .. ^^ Eğer noddle (sade ramen eriştesi) varsa makarna yerine kullansanız süper olurdu.)
 :D Küp küp küçük doğranmış tavuğumuzu tere yağına koyarak pişirip baharat ve tuz ekliyoruz .. Daha sonra havuç , biberi ve soğanı ekliyoruz .. ( isteğinize göre kırmızı biber , pırasa gibi sebzeler ekleyebilirsiniz ama ben tercih etmedim.) Bunlarda pişince salçayı ekliyoruz. Bu sırada makarnamız pişmiş olacak , büyük ihtimal suyu da çok az kalacak .. Birazcık kaynamış su ekleyip , hazırladığım tavuklu karışımı ekleyip 2 dk'cık pişiriyoruz .

Elbetteki orjinal ramene benzemiyor, ama bunu ramenin Türk uyarlaması olarak düşünebilirsiniz. Kore ile alakası olmayanların bile seveceğini düşünüyorum.
Afiyet , bal , şeker olsun ! ^^