6 Eylül 2013 Cuma

Kore Yemeği: Yumurta Rulosu (Geranmal-i)


 
(Tarif ve Fotoğraflar ''Lezzetli Kore Yemek '' bloğuna aittir.)

Ben yumurtayı pek sevmem, sık sık yemem. O yüzden kendim denemedim ama deneyen arkadaşlardan da bildiğim kadarıyla çok lezzetli bir Kore kahvaltısı. Sizle Koreli Lale ablanın tarifini paylaşacağım, tereddüt etmeden yapabilirsiniz. Yapanlar seviyor. ;)

Malzemelerimiz; 5 tane yumurta, 2-3 sap yeşil soğan, susam, tuz, kırmızı biber.

Yapılışı ise çok basit. Soğanları yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Sonra yumurtalarımızı bir kapa kırıp içine soğan ve baharatları da ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Ardından büyük bir tavaya bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup, ısınınca yumurtalı karışımı döküyoruz. Yumurta pişmeye başladığında bir kenarından hafifle kaldırarak rulo yapmaya başlıyoruz. Rulo yaptıktan sonra bir kaç dk. ruloyu ters düz çevirerek kızartıyoruz. Yumurtayı bir tabağa alıyoruz, soğuduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz. Ama dikkat! Sıcakken kesmeyin, keserseniz dağılır. Aşağıdaki fotoğraftan da gayet net bir şekilde pişirmeyi anlayabilirsiniz. Afiyet olsun! ^^

               

Afiyet bal şeker olsun, umarım beğenirsiniz! 
Yaptıktan sonraki fikirlerinizi ve merak ettiğiniz tarifleri yorumlarda belirtirseniz sevirim. ^^
Kendinize iyi bakın! :)



2 Eylül 2013 Pazartesi

Kore Yemeği Deneyimleri: Japchae ~ Tteokbokki




Japchaeyi dizilerde gördükçe çok merak ediyordum, mektup arkadaşım makarnasını yollayınca hemencecik yapıverdim. Japchae'nin ana malzemesi makarna, tatlı patatesten yapılıyormuş. Görünümü şeffaf, tek başına yendiğinde tatsız tuzsuz bir makarna. Hangi Koreli arkadaşıma ''Japchae'yi merak ediyorum.'' desem '' yummu yummy, delicious!'' cevaplarını aldım, çok güzel bir yemek olduğunu söylediler. Sizce ben beğendim mi? :D Öncelikle nasıl yapıldığından bahsedeyim.


Japchae makarnasını haşlayıp süzüyoruz, üzerine kavrulmuş havuç, biber ve soğanları ekliyoruz. Son olarak da üzerine soya sosu döküp susamla süslüyoruz. Biz evde hiç soya sosu kullanmayız, bu yüzden soya sosu olmadığından ben koymadım, ki seveceğim bir sos olmadığına da eminim.  Sonuç olarak yukarıda gördüğünüz iştah açıcı manzara ortaya çıktı. Karıştırıp yediğimde ise tatsız tuzsuz bir makarna. Sanki böyle tuzsuz haşlanmış çubuk makarnayı öylece yiyormuşum gibi. Gören, duyan arkadaşlar soya sosu olmadığından lezzetsiz olmuştur dediler, evdeki diğer japchae makarnasını da soya sosu alınca yapıp deneyeceğim. Kötü değildi ama lezzetsizdi. Acaba yoğurt koysam biraz lezzetli olur mu diye düşündüm ve üzerine bir kase yoğurt boşalttım. :D Türk usülü Japchae güzel olur diye düşünsem de sonuç başlangıçtan farklı olmadı. Yine lezzetsizdi ve aç kaldım. Sonra cumburlop çöpe. :D Ben soya sosunun lezzet vereceğine kanaat getirmiş bulunuyorum, siz sakın soya sossuz denemeyin! :)





Bu da Tteokbokki'miz. Hazır kutusundaydı. Sadece tteokbokki hamurlarını suda haşlayıp üzerine içinden çıkan sosu döktüm.  Soslar filan tabakta baya bulaşmış, çirkin görünüyor ama daha düzgün bir fotoğraf olmadığından bu fotoğrafı koydum; kusura bakmayın. :D Sosu hem tatlı hem acı hem baharatlıydı. Ben ki asla tatlı ile tuzluyu bir arada yiyemem; bu yüzden bunu tatmak bile bana zor geldi. Kokusu o kadar ağırdı ki bütün odalara dağıldı. Hazır tteokbokki olduğundan Seoul sokaklarında satılan ev usülü tteokbokkilere benzemediğine eminim ama bu kadar kötü olmasını da beklememiştim. Bu yemek de dizilerde çok sık gördüğüm ve yemek için can attığım bir yemekti ama malesef her zaman ki gibi bunu da beğenmedim. Hamuru da mumsu, yapışkan, değişik bir hamurdu. İnternette yapılışını araştırdım; pirinç unundan yapılan hamur buharda pişirilip daha mumsu-yapışkan bir hale getirilip sonra bu şekil veriliyor ve sosuyla birlikle tekrar pişiriliyor filan. Merak edip denemek isterseniz evde de yapabilirsiniz yani. ^^

Kore yemeklerini yiyemiyorum, bu yüzden sanırım Kore'de uzun süreli kalamam. Yazım da her ne kadar '' Kore yemeklerini kötülüyormuş'' gibi görünsem de Kore yemeklerini tadıp merakımı giderdiğim için o kadar mutluyum ki. Beğenmemem zaten normal, tamamen farklı bir yemek kültürüne sahipler. Umarım bir gün çok seveceğim bir Kore yemeği olur. :D




Ne kadar yorumlarımı okusanız da canınız çekti değil mi?
Umarım en kısa zamanda sizler de denersiniz.
Hayırlı Günler! ^_^

1 Eylül 2013 Pazar

BB Krem Deneyimi


Sevgili arkadaşım Hyun-Ju'nun bana yolladığı The Saem- Ardentlady Moisture Cover BB krem tam anlamıyla mükemmel. Arkadaşıma ne kadar teşekkür etsem az. Arkadaşımla iki kez hediye yolladık birbirimize. Her seferinde de ona ''Türkiye'den ne istersin?'' diye sordum ve ona istediklerini yolladım. Tabi sağolsun o da bana sormuştu ve ben BB krem istediğimi söylemiştim, ne de olsa orda pahalı değildi. Gerçi ben yine de ona maddi açıdan zorlanmasın diye gerekli açıklamaları yaptım. Beni kırmadı ve yolladı.  Aslında bakarsanız arkadaşımdan Etude House BB krem filan yollamasını beklemiştim (:D) ama o The Saem'i tercih etmiş ve bu marka hakkında hatta BB kremler hakkında pek bir şey bilmediği için çok tereddüt etmiş.

Sonuç olarak iyi ki bunu yollamış diyorum. Esmer olmama rağmen bana rengi çok iyi uydu, bütün isteklerimi de karşılıyor. En bayıldığım özelliği aydınlatması. Sürdüğünüzde cildinizi bir ton açıyor, böyle tertemiz parlak ve pürüzsüz bir yüzünüz oluyor.  Güneş koruması ve kırışıklık karşıtı olması da cabası. Annemin cildi beyazdır, ama anneme de çok güzel uyuyor. Yani beyaz tenli ya da esmer olmak bu krem için fark etmiyor. Çünkü transparan, her tene uyuyor. Zaten bu BB kremin renk seçenekleri de yokmuş.

Fasulyenin faydalarına gelecek olursak efendim, ne yapın ne edin Kore malı bir BB krem edinin. :)