2 Ağustos 2012 Perşembe

Vampire Knight


Yazıma nasıl başlayacağımı bilmiyorum, Vampire Knight diyince adeta kalbim yerinden fırlıyor. Ne zamandır yazmak istediğim ama bir türlü yazamadığım bu konuyu sizle paylaşmadan geçmeyeceğim, geçemem.Velhasıl kelam konuya gelelim ... Konumuz 2 sezonunu birden 2 gün içinde soluksuz izlediğim Vampire Knight animesi ! 
(Spoiler İçermemektedir.)



Öncelikle size konusunu alıntılamak istiyorum. 


Ana SayfaKarlı bir kış gecesi, 5 yaşındaki Yuuki bir vampirin saldırısına uğrar. O'nu safkan bir vampir olan Kaname kurtarır. Kaname küçük Yuuki'yi kurtalmakla kalmayıp onu özel bir yatılı okul olan Cross akademisine ve okulun müdürüne emanet eder. Aradan 10 yıl geçmiştir. Yuuki artık genç bir kız olmuş ve Müdür Cross'un özel okulunda çocukluk arkadaşı Zero ile birlikte muhafızlık yapmaktadır.Zero'nun ailesi küçüklüğünde safkan bir vampir tarafından öldürülmüş ve o da Yuuki ile birlikte Müdür Cross tarafından
büyütülmüştür.Ayrıca vampirlerden ölesiye nefret etmektedir. Okul gündüzleri insan olan öğrencilere, akşamlarıyla gece sınıfındaki vampirlere hizmet etmektedir.Yuuki ve Zero'nun görevleri de gündüz öğrencilerini, gececilerden korumaktır. Lord Kaname de gece sınıfındadır ve diğer vampirlere başkanlık etmektedir. Yıllar önce kurtardığı Yuuki'ye karşı ise garip bir ilgi duymaktadır.


Ben bu animeye başlamak istemeyip, sıkıntıdan şöyle bir bakayım; beğenmezsem sardırarak izlerim diye başladım. Ama başladığım günün ertesi akşamı bitirip yasını tutmaya başladım. O kadar derin bir etki bıraktı ki bitti diye çok üzüldüm. Önceden izleyip beğendim birçok animeyi bitirdiğim de daha güzelini bulamam sanmıştım ki yanılmışım. Bir kere aşk üçgeninde siz bile karar veremiyorsunuz, olaylara anlam veremiyorsunuz, sorularınız cevapsız kalıyor. İzledikçe demek böyleymiş diye şaşkınlığa düşüyorsunuz.

Şimdi gelelim çiftlerimizi incelemeye. Öncelikle Yuuki & Kaname çifti ile başlamak istiyorum.

Yuuki  ♥ Kaname



Kaname; çok yakışıklı, düşünceli, korumacı, kibar, sakin, içine kapanık bir karakter. Animede daima Yuuki'nin yanındaydı, onu hep korudu. Her olayı sessizce ve profesyonelce çözdü. Ama çok gizemliydi, sanırım onun cazibesi de buydu. Resmen anime boyunca hayran kaldım, aşık oldum kendisine. :)

Yuuki; tatlı, arkadaş canlısı, cıvıl cıvıl, zeki bir karakterdi. Kaname'ye onu ilk gördüğünden beri hayran ve aşıktı. Hayatı Kaname üzerine kuruluydu çünkü Kaname'nin onu kurtardığı zamandan öncesini hatırlayamıyordu.

Beraber çok yakışıyorlar gerçekten, ama işin asıl boyutu farklı. Spoiler vermek istemiyorum. :D

Yuki  Zero 


 Zero; vampirlerden nefret ettiği halden vampir olan bir karakter. Ailesinin katliamı sırasında safkan bir vampir tarafından ısırıldığı için vampir olmuştu ama bunu inkar edip, engellemeye çalışıyordu. Yuuki'ye aşık olsa bile Yuuki'yi korumak için kendini ondan uzak tuttuğu için kendini yalnız bir canavar gibi hissediyordu. Güçlü, aşık, korumacı, yakışıklı bir vampir avcısıydı.

Bence Yuuki Zero'ya karşı bir şeyler hissediyordu. Yuuki, Zero'yu hep korumak istedi ve yanındaydı. Zero yüzünden Kaname'ye sırt bile çevirdi. Ben Yuuki'yi çözemedim. Gerçi o kadar yakışıklılar ve kusursuzlar ki aralarında seçimi Yuuki'yi bırakın ben bile yapamadım. :D

Ben sadece Kaname & Yuki & Zero üçlüsünü anlattım ama diğer karakterlerin haklarını yiyemem. Vampir ve Vampir Avcıları tayfası çok yakışıklılardı. :D


Pekiiiiii !

Sonunda Yuki kimi seçmeliydi ? Gerçekten bilmiyorum, kahretsin.  Kaname onun doğduğundan beri yanındaydı, Yukiyi koruyordu seviyordu ama Zero, onun için yapmadığı şey kalmadı. Yuki canını Zero için tehlikeye bile attı ama sonunda ... Gönül ister ki üçü birlikte gül gibi yaşayıp gitsinler.  Ama Zero bir de avcı, Yuki ile tamamen ters düşüyor, garibim ne çok üzüldüm ben ona.  Kamane ve Zero hakkında ben bile seçim yapamadım. Hala da yapamıyorum. Yuki mantıklı düşündü ama bence. Çok güzel bir seri idi yahu ! 2 günde 1. ve 2. sezonun tamamını sıkılmadan heyecanla izledim.3. sezon çıkacak diye dedikodular var, inşallah!  Mangasında devamı varmış ama baktım internetten, çok karışık malesef. Bu arada serinin müzikleri de çok güzeldi . Yukarıda paylaştığım müzikte onlardan biri. Bir müziğini ve bir kaç fotoğrafını daha aşağıda sizlerle paylaşacağım. Gelelim sonuca; Güzel animeydi, izlemeyen kalmasın ki izlemeyenler çok şey kaybedebilir, benden söylemesi arkadaş!  





Açılış Müziği ve Klibi 


Müzikleri :

Kanon Wakeshima - Still Doll
Kanon Wakeshima - Suna No Oshiro
On Off - Futatsu no Kodou to Akai Tsumi
On Off - Rondo
On Off - Asayake